uit elkaar, kinderen

HomeUit elkaarkinderen - scheidingsbegeleiding

De wereld van een kind dat een scheiding meemaakt, wordt grondig door elkaar geschud : de basisveiligheid valt weg en vragen en onzekerheden steken de kop op. Het is echter heel goed mogelijk dat je kind deze onzekerheid en de emoties die ermee gepaard gaan wegsteekt 'omdat mama en papa al genoeg zorgen hebben'.

 

Ik bied kinderen een veilig kader aan waarin ze hun hart kunnen luchten. In een sfeer van vertrouwen en rekening houdend met hun leeftijd, gaan we aan de slag met creatieve werkvormen terwijl we het hebben over hun zorgen, vragen, angsten en gevoelens zonder dat ze daarbij in loyaliteitsconflicten komen. Ik zorg ervoor dat ze het scheidingsproces beter begrijpen en vertel hen wat ze kunnen verwachten. Zo krijgen ze een beeld van wat normaal is (ja, je mag verdrietig zijn) en wat niet normaal is (nee, je hoeft niet te kiezen tussen mama en papa).

 

Na afspraak met de ouders, ben ik voor kinderen steeds bereikbaar : als zij er behoefte aan hebben mogen ze contact opnemen per telefoon of e-mail, of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Op die manier hebben ze een veilig en vertrouwd aanspreekpunt buiten hun gezin waar ze bovendien professioneel begeleid worden.

 

De vertrouwelijkheid van de gevoerde gesprekken wordt steeds gerespecteerd, hoewel sommige bijzondere situaties in overleg met het kind met ouders besproken kunnen worden.