HomeBemiddeling

Een contructief gesprek voeren in conflictueuze situaties is niet vanzelfsprekend : opkomen voor je eigen belangen zonder jezelf te verliezen in emoties en met respect voor je gesprekspartner kan een hele opgave zijn.

 

Als erkend bemiddelaar breng ik de dialoog tussen jullie op gang, waarbij ieder de ruimte krijgt om zijn behoeften, zorgen, wensen en verlangens toe te lichten. Ik zorg ervoor dat jullie op gelijke voet met elkaar kunnen onderhandelen. Dat houdt in dat er plaats is voor ieders waarheid en emoties, en dat jullie op een respectvolle manier luisteren naar wat de ander vertelt. Waar nodig zal ik jullie op deskundige wijze informeren, zonder evenwel mee te gaan in de inhoud van jullie probleem.

 

Oplossingen die op deze manier tot stand komen, zijn vaak bijzonder efficiënt en bieden een groot draagvlak voor de overeenkomst die uiteindelijk uit de bus komt. Omdat jullie deze overeenkomst samen onderhandeld hebben, en ze daardoor perfect op maat is gesneden, wordt ze in de meeste gevallen ook erg goed nageleefd.